Kapitola 22 Správa účtů
Přidejte do klientského softwaru více uživatelských účtů a přiřaďte každému uživateli různá oprávnění dle potřeby.
Do klientského softwaru lze přidat více uživatelských účtů a v případě potřeby přiřadit různým uživatelům různá oprávnění.
Proveďte tento úkol pro přidání uživatelského účtu.
Postup
Uživatelský účet, který jste zaregistrovali pro přihlášení do softwaru, je nastaven jako superuživatel.
-
Přejděte na stránku Správa účtů.
-
Kliknutím na Přidat uživatele otevřete okno Přidat uživatele.
-
Vyberte typ uživatele z rozevíracího seznamu.
-
Správce
Účet správce má ve výchozím nastavení všechna oprávnění a může měnit hesla a oprávnění všech operátorů i svá vlastní.
-
Operátor
Účet operátora nemá ve výchozím nastavení žádná oprávnění a ta lze přiřadit ručně. Operátor může měnit pouze heslo svého vlastního účtu.
-
-
Zadejte uživatelské jméno, heslo a potvrzení hesla dle potřeby.
Síla hesla zařízení může být automaticky kontrolována. Důrazně doporučujeme změnit heslo dle vlastního výběru (s minimálně 8 znaky, zahrnujícími alespoň tři z následujících kategorií: velká písmena, malá písmena, číslice a speciální znaky), aby se zvýšila bezpečnost vašeho produktu. Doporučujeme také pravidelně heslo resetovat, zejména ve vysoce zabezpečených systémech, kde měsíční nebo týdenní reset může produkt lépe chránit.
Za správnou konfiguraci všech hesel a dalších bezpečnostních nastavení odpovídá instalátor a/nebo koncový uživatel.
-
Zaškrtnutím políček přiřaďte oprávnění vytvořenému uživateli.
-
Volitelné: Vyberte uživatele z rozevíracího seznamu Kopírovat z, abyste zkopírovali oprávnění vybraného uživatele.
-
Volitelné: Kliknutím na Výchozí oprávnění obnovíte výchozí oprávnění tohoto uživatele.
-
Klikněte na Uložit.
Do klientského softwaru lze přidat až 50 uživatelských účtů.
Po úspěšném vytvoření uživatelského účtu se tento účet přidá do seznamu uživatelů na stránce Správa účtů.
-
Volitelné: Po vytvoření uživatelského účtu proveďte následující operace.
Operace Popis Upravit uživatele Vyberte uživatele ze seznamu a klikněte na Upravit uživatele, abyste upravili informace o uživateli. Upravit lze pouze heslo superuživatele. Smazat uživatele Vyberte uživatele ze seznamu a klikněte na Smazat uživatele. Superuživatele nelze smazat. Kopírovat do Pro superuživatele a správce můžete kliknout na Kopírovat do a zkopírovat oprávnění na jiného/jiné uživatele.
Centrum nápovědy Guarding Vision