Tambah Pengguna
Pengguna super dan pentadbir boleh menambah akaun pengguna baharu serta memberikan kebenaran dalam perisian Guarding Vision Client.
Pengguna super dan pentadbir boleh menambah pengguna baharu, serta memberikan kebenaran yang berbeza kepada pengguna yang berbeza jika perlu.
Lakukan tugas ini untuk menambah akaun pengguna.
Akaun pengguna yang anda daftarkan untuk log masuk ke perisian ditetapkan sebagai pengguna super.
Langkah
-
Masuk ke modul Pengurusan Pengguna.
-
Klik Tambah Pengguna untuk menunjukkan kawasan maklumat pengguna.
-
Pilih jenis pengguna daripada senarai juntai bawah.
- Pentadbir: Akaun pentadbir mempunyai semua kebenaran secara lalai, dan boleh mengubah suai kata laluan serta kebenaran semua operator dan dirinya sendiri.
- Operator: Akaun operator tiada kebenaran secara lalai dan anda boleh memberikan kebenaran secara manual. Operator hanya boleh menukar kata laluan akaunnya sendiri dan akaun yang ditambah olehnya.
-
Masukkan nama pengguna, kata laluan dan sahkan kata laluan mengikut kehendak.
Kekuatan kata laluan peranti boleh disemak secara automatik. Kami amat mengesyorkan anda menukar kata laluan kepada pilihan anda sendiri (menggunakan sekurang-kurangnya 8 aksara, termasuk sekurang-kurangnya tiga jenis kategori berikut: huruf besar, huruf kecil, nombor dan aksara khas) bagi meningkatkan keselamatan produk anda. Kami juga mengesyorkan anda menukar kata laluan secara berkala, terutamanya dalam sistem berkeselamatan tinggi; menukar kata laluan setiap bulan atau setiap minggu dapat melindungi produk anda dengan lebih baik.
Konfigurasi yang betul bagi semua kata laluan dan tetapan keselamatan lain adalah tanggungjawab pemasang dan/atau pengguna akhir.
-
Tandakan kotak semak untuk memberikan kebenaran kepada pengguna yang dicipta.
-
Pilihan: Klik Nilai Lalai untuk memulihkan kebenaran lalai pengguna ini.
-
Klik Simpan.
Sehingga 50 akaun pengguna boleh ditambah untuk perisian klien.
Selepas akaun pengguna berjaya dicipta, akaun pengguna tersebut akan ditambah ke senarai pengguna pada halaman Pengurusan Akaun.
-
Pilihan: Lakukan operasi berikut selepas akaun pengguna dicipta.
Operasi Penerangan Edit Pengguna Klik pengguna daripada senarai untuk mengedit maklumat pengguna. (Hanya kata laluan pengguna super yang boleh diedit.) Padam Pengguna Pilih pengguna daripada senarai dan klik Padam Pengguna. (Anda tidak boleh memadam pengguna super.)
Pusat Bantuan Guarding Vision