Rozdział 22 Zarządzanie kontami
Dodaj wiele kont użytkowników do oprogramowania klienta i przypisz różne uprawnienia każdemu użytkownikowi zgodnie z potrzebami.
Do oprogramowania klienta można dodać wiele kont użytkowników, a w razie potrzeby można przypisać różne uprawnienia różnym użytkownikom.
Wykonaj to zadanie, aby dodać konto użytkownika.
Kroki
Konto użytkownika zarejestrowane do logowania w oprogramowaniu jest ustawione jako superużytkownik.
-
Przejdź do strony Zarządzanie kontami.
-
Kliknij Dodaj użytkownika, aby otworzyć okno Dodaj użytkownika.
-
Wybierz typ użytkownika z listy rozwijanej.
-
Administrator
Konto administratora domyślnie posiada wszystkie uprawnienia i może modyfikować hasła oraz uprawnienia wszystkich operatorów i własne.
-
Operator
Konto operatora domyślnie nie posiada żadnych uprawnień i można je przypisywać ręcznie. Operator może zmieniać tylko hasło własnego konta.
-
-
Wprowadź nazwę użytkownika, hasło i potwierdzenie hasła według uznania.
Siła hasła urządzenia może być automatycznie sprawdzana. Gorąco zalecamy zmianę hasła według własnego uznania (używając minimum 8 znaków, w tym co najmniej trzech rodzajów z następujących kategorii: wielkie litery, małe litery, cyfry i znaki specjalne) w celu zwiększenia bezpieczeństwa produktu. Zalecamy również regularne resetowanie hasła, zwłaszcza w systemach o wysokim poziomie bezpieczeństwa, gdzie comiesięczne lub cotygodniowe resetowanie może lepiej chronić produkt.
Prawidłowa konfiguracja wszystkich haseł i innych ustawień zabezpieczeń leży w gestii instalatora i/lub użytkownika końcowego.
-
Zaznacz pola wyboru, aby przypisać uprawnienia do utworzonego użytkownika.
-
Opcjonalnie: Wybierz użytkownika z listy rozwijanej Kopiuj od, aby skopiować uprawnienia wybranego użytkownika.
-
Opcjonalnie: Kliknij Domyślne uprawnienia, aby przywrócić domyślne uprawnienia tego użytkownika.
-
Kliknij Zapisz.
Do oprogramowania klienta można dodać maksymalnie 50 kont użytkowników.
Po pomyślnym utworzeniu konta użytkownika jest ono dodawane do listy użytkowników na stronie Zarządzanie kontami.
-
Opcjonalnie: Wykonaj następujące operacje po utworzeniu konta użytkownika.
Operacja Opis Edytuj użytkownika Wybierz użytkownika z listy i kliknij Edytuj użytkownika, aby edytować informacje o użytkowniku. Można edytować tylko hasło superużytkownika. Usuń użytkownika Wybierz użytkownika z listy i kliknij Usuń użytkownika. Nie można usunąć superużytkownika. Kopiuj do W przypadku superużytkownika i administratora można kliknąć Kopiuj do, aby skopiować uprawnienia do innych użytkowników.
Centrum pomocy Guarding Vision