Dodajanje uporabnika
Superuporabniki in skrbniki lahko v programski opremi Guarding Vision Client dodajo nove uporabniške račune in dodelijo dovoljenja.
Superuporabnik in skrbnik lahko dodata nove uporabnike in po potrebi različnim uporabnikom dodelita različna dovoljenja.
Opravite to nalogo za dodajanje uporabniškega računa.
Uporabniški račun, ki ste ga registrirali za prijavo v programsko opremo, je nastavljen kot superuporabnik.
Koraki
-
Odprite modul Upravljanje uporabnikov.
-
Kliknite Dodaj uporabnika, da prikažete področje s podatki o uporabniku.
-
Na spustnem seznamu izberite vrsto uporabnika.
- Skrbnik: Račun skrbnika ima privzeto vsa dovoljenja in lahko spreminja gesla ter dovoljenja vseh operaterjev in svoja lastna.
- Operater: Račun operaterja privzeto nima nobenih dovoljenj in jih lahko dodelite ročno. Operater lahko spremeni le gesla svojega lastnega računa in računov, ki jih je sam dodal.
-
Vnesite uporabniško ime, geslo in potrditev gesla po želji.
Moč gesla naprave je mogoče samodejno preveriti. Močno priporočamo, da geslo spremenite po lastni izbiri (z najmanj 8 znaki, ki vključujejo vsaj tri od naslednjih kategorij: velike črke, male črke, številke in posebni znaki) za povečanje varnosti vašega izdelka. Priporočamo tudi redno spreminjanje gesla, zlasti v sistemih z visoko varnostjo, kjer lahko mesečno ali tedensko spreminjanje gesla bolje zaščiti vaš izdelek.
Za pravilno konfiguracijo vseh gesel in drugih varnostnih nastavitev sta odgovorna namestitveni tehnik in/ali končni uporabnik.
-
Označite potrditvena polja za dodelitev dovoljenj ustvarjenemu uporabniku.
-
Neobvezno: Kliknite Privzeta vrednost, da obnovite privzeta dovoljenja tega uporabnika.
-
Kliknite Shrani.
Za odjemalsko programsko opremo je mogoče dodati do 50 uporabniških računov.
Po uspešni ustvaritvi uporabniškega računa se ta doda na seznam uporabnikov na strani Upravljanje računov.
-
Neobvezno: Po ustvaritvi uporabniškega računa izvedite naslednje operacije.
Operacija Opis Uredi uporabnika Kliknite uporabnika s seznama, da uredite podatke o uporabniku. (Urediti je mogoče samo geslo superuporabnika.) Izbriši uporabnika Izberite uporabnika s seznama in kliknite Izbriši uporabnika. (Superuporabnika ni mogoče izbrisati.)
Center za pomoč Guarding Vision