Dodawanie użytkownika
Superużytkownicy i administratorzy mogą dodawać nowe konta użytkowników i przypisywać uprawnienia w oprogramowaniu Guarding Vision Client.
Superużytkownik i administrator mogą dodawać nowych użytkowników oraz w razie potrzeby przypisywać poszczególnym użytkownikom różne uprawnienia.
Wykonaj to zadanie, aby dodać konto użytkownika.
Konto użytkownika zarejestrowane w celu logowania do oprogramowania jest ustawiane jako konto superużytkownika.
Kroki
-
Wejdź do modułu Zarządzanie użytkownikami.
-
Kliknij Dodaj użytkownika, aby wyświetlić obszar informacji o użytkowniku.
-
Wybierz typ użytkownika z listy rozwijanej.
- Administrator: konto administratora domyślnie ma wszystkie uprawnienia i może zmieniać hasła oraz uprawnienia wszystkich operatorów, a także własne.
- Operator: konto operatora domyślnie nie ma żadnych uprawnień — możesz przypisać je ręcznie. Operator może zmieniać tylko hasło własnego konta oraz kont przez siebie dodanych.
-
Wprowadź nazwę użytkownika, hasło i potwierdź hasło zgodnie z potrzebami.
Siła hasła urządzenia może być sprawdzana automatycznie. Zdecydowanie zalecamy zmianę hasła na własne (o długości co najmniej 8 znaków, zawierające co najmniej trzy z następujących kategorii: wielkie litery, małe litery, cyfry i znaki specjalne), aby zwiększyć bezpieczeństwo produktu. Zalecamy również regularną zmianę hasła — zwłaszcza w systemach o wysokim poziomie bezpieczeństwa zmiana hasła co miesiąc lub co tydzień lepiej chroni produkt.
Za prawidłową konfigurację wszystkich haseł i innych ustawień zabezpieczeń odpowiada instalator i/lub użytkownik końcowy.
-
Zaznacz pola wyboru, aby przypisać uprawnienia tworzonemu użytkownikowi.
-
Opcjonalnie: kliknij Wartość domyślna, aby przywrócić domyślne uprawnienia tego użytkownika.
-
Kliknij Zapisz.
W oprogramowaniu klienckim można dodać maksymalnie 50 kont użytkowników.
Po pomyślnym utworzeniu konta użytkownik zostaje dodany do listy użytkowników na stronie Zarządzanie kontami.
-
Opcjonalnie: po utworzeniu konta użytkownika wykonaj poniższe operacje.
Operacja Opis Edytuj użytkownika Kliknij użytkownika na liście, aby edytować jego informacje. (Można edytować jedynie hasło superużytkownika). Usuń użytkownika Wybierz użytkownika z listy i kliknij Usuń użytkownika. (Nie można usunąć superużytkownika).
Centrum pomocy Guarding Vision